Zašto je dezinsekcija kancelarija nešto što morate prvo da uradite

dezinsekcija kancelarija je obavezna

Postavili ste poslovanje na noge. Spremni ste da uplovite u preduzetničke vode. Podrška je tu i osećate se spremno. Našli ste prostor i useljavate se u njega.

Krajičkom oka u kuhinju ili kupatilu vidite nešto što se nijednom zaposlenom neće svideti. Crno telo sa antenama, veličine palca. Imate buba švabe ili druge insekte i čitav utisak pada u vodu.

Dezinsekcija kancelarija – sprečite ih odmah

A taman ste pomislili da će vaša kancelarija biti nešto u čemu ćete svi uživati. Ipak, nema razloga da brinete, jer dezinsekcija je krajnje delotvoran metod uklanjanja insekata. Kao metod uklanjanja insekata koristi različita sredstva (uglavnom hemijske) da ukloni razne vrste štetnih insekata.

Prema tome, dezinsekcija poslovnog prostora nije nešto sa čim treba oklevati. Baš naprotiv, čim primetite ove insekte, to treba da vam bude alarm da pozovete službu za dezinsekciju.

Naravno, treba uzeti u obzir da su neke kancelarije čistije i novije, te može doći do izostanka insekata. Ali, postoje i oni prostori u kojima možete odmah pozvati službu za dezinsekciju. Morate samo da znate da prepoznate njihove karakterestike.

Kakvo je stanje objekta

Ukoliko je objekat, bila to zgrada ili kuća novija, manja je šansa da ćete naići na insekte. Insektima pogoduju trošniji objekti u kojima ima vlage, hrane, i na određenim mestima toplote da mogu da se razmnožavaju.

Naravno, vi imate vašu finansijsku gimnastiku koju treba da ispoštujete, te vam prostor u ovakvom objektu može biti primamljiv. On će svakako biti isplativiji, ali samo ako procenite njegove kapacitet na vreme.

Stvari na koje treba obratiti pažnju:

  • Vlaga
  • Buđ
  • Prostorije sa bojlerima
  • Prostorije sa hranom
  • Radijatore i druga grejna tela
  • Ćoškovi i rupe u zidovima

Sva ova mesta i stvari utiču ili su povoljni za razmnožavanje insekata. Doduše, treba obratiti pažnju i na vas same.

Vaše poslovanje određuje tip dezinsekcije

Morate da pogledate čime se vi bavite. Ukoliko otvarate knjigovodstvenu agenciiju ili IT firmu, onda je jedna dezisenkcija kancelarija godišnje ono što će sprečiti pojavljivanje insekata. U najgorem slučaju, imaćete frižider, toalet, i kuhinju, i kada njih “našpricate” insekti se više neće pojavljivati.

Sa druge strane, možete otvoriti restoran, ili pokrenuti neku vrstu proizvodnje gde sirovi materijali mogu biti posebno zanimljivi insektima. U skladu sa tim, dezinsekcija je nešto što je neophodno uradite da zaštite ne samo zaposlene i sebe, već i samo poslovanje.

Insekti nisu opasni samo zato što mogu oštetiti pomenute materijale, već zato što ostavljaju razne vrste štetnih materija (fekalija) za sobom. Prema tome, može se javiti opasnost po ljudski život, kako insekti mogu biti prenosioci različitih bolesti. Pogovoto onda kada njihovo delovanje nije dugo praćeno.

Ustanovite ciklus čišćenja

Pravi problem nastaje sa tim što ukoliko zgrada nije ranije održavana metodom dezinsekcije, insekti u tom objektu mogu razviti čitava gnezda. Samim tim, iako će sam postupak biti uspešan, može se desiti da neki od insekata prežive, i da ponovo probaju da naprave gnezdo ili koloniju.

Naravno, to nije razlog za brigu, ukoliko redovno pratite šta se dešava sa vašim poslovnim prostorom. Baš time što ćete na vreme zakazati dezinsekciiju, stručna lica će moći da izađu na teren i konstatuju kakva je i kolika je šteta, kao i to koliko će trebati vremena da se sanira.

Zato, ne oklevajte. Zakupljivanje poslovnog prostora je davanje lika vašem poslovanju. Prostor od takve važnosti ne zaslužuje da bude ništa manje nego perfektno čist. Dopustite da ga očistimo.