Uništavanje crva u drvetu

Crvi vam mogu zadavati neprijatnosti ako uđu u nameštaj ili drvenu građu, ali i u zemljištu. Kada napadnu nameštaj, mogu ga ozbiljno oštetiti i naneti vam veliku materijalnu štetu.

Crvi koji se nastane u drvetu vrlo često su problem koji se godinama zanemaruje ili ne primeti. Najčešće nastanjuju drvenu građu, grede, podove, štokove prozora ili vrata, stolice, stolove, drvene delove fotelja, kreveta, stolove, stolice. Njihovo prisustvo ćete primetiti ako vidite rupice na nameštaju i oko fin prah od drveta, nalik puderu.

Najčeššće svi štetni insekti, uključujući i crvi, nanose štetu po sličnom principu. Ulaze u nameštaj, hrane se drvetom i prave kanale u njemu, a zatim ženke polazu jaja unutar njih. Kada napadnu grede, brodski pod ili lamperiju, nešto je teže istrebiti ih, zato se uništavanju crva u drvetu treba pristupiti čim ih primetite.

Vrlo često napadaju koru drveta, a ukoliko je nema, onda najčešće prave kanale blizu površine. U stanju su da od velike drvene grede naprave lajsnu na nezaštićemom drvetu.

Preventivno, drvo se treba još u šumi seći na niskim temperaturama, kako se ne bi donele štetočine u samo stovarište. U praksi se to retko dešava, pa se stovarišta najčešće štite visokim temperaturama na kojima štetočine ne mogu da opstanu ili korišćenjem mikrotalasa.

Zaštita drveta hemijskim sredstvima se treba prepustiti stručnim licima. Koriste se sredstva za za zaštitu drveta koja se nazivaju drvocid i nanose se četkom ili prskalicama. Češće se koriste prskalice, a osoblje koje rukuje njima treba da bude propisno obučeno i zaštićeno maskama.

Kada je u pitanju nameštaj, pronalaze se rupe koje su inseketi napravili, pa se u njih direktno ubrizgava drvocid. Nekada se i bušilicama otvaraju otvori, a podovi se često na kraju tretiraju i uljem sa dodatkom voska koji zatvara otvore i kanale.

Crvi u zemlji

Štetni crvi u zemlji mogu napadati koren biljke, ali i druge delove, a u voćarstvu često napadaju stabla voća. U tom slučaju se ne primenjuju hemijske, već neškodljive i ekološke materije, najčešće na bazi biljaka koje su im prirodni neprijatelji. Često u prirodi ne prave veliku štetu, ali udruženi sa drugim štetočinama, mogu potpuno uništiti biljku.

Tocsiqum nudi profesionalne usluge uništavanja crva u drvnoj industriji

Zaštita drveta je veoma bitna kako bi se zdravo drvo dalje koristilo u proizvodnji nameštaja ili građe. Bitno je da se uništavanje obavi profesionalno i stručno, jer će se svaki propust odraziti na same proizvode.

Fumigacija se takođe može koristiti za uništavanje crva u drvetu i preventivnu zaštitu drveta.

U stovarištima, magacinima, pilanama i drugim mestima za odlaganje i preradu drveta, neophodno je da licencirane i ovlašćene firme obave ovaj posao kako bi se sprečila materijalna šteta.

Tocsiqum nudi profesionalne usluge uništavanja crva u poljoprivredi

Bilo da se radi o voćarstvu ili nekoj drugoj grani, crvi mogu izazvati neprijatne promene na biljkama i u zemlji, pa je potrebno pozvati stručnjake koji će vam pomoći da ih se rešite. Time će se izbeći materijalna šteta, ali i bolesti biljaka.

Tocsiqum nudi profesionalne usluge uništavanja crva u domaćinstvima i poslovnim prostorima

Kada primetite da su vaši podovi, nameštaj, vrata ili prozori napadnuti crvima, najbolje je obratiti se stručnjacima koji će odlučiti koji je najbolji način da se drvenarija u vašem domu ili na poslu oslobodi štetočina.

Tocsiqum poseduje jedinstveno i efikasno rešenje za potpuno uništavanje crva u drvetu korišćenjem specijalne mašine, koja uništava crve pomoću mikrotalasa.

Potrebno Vam je uništavanje crva u drvetu? Molimo Vas da popunite online zahtev za ponudu!