Usluge Dezinfekcije poslovnih prostora, medicinskih ustanova i uslužnih objekata

Dezinfekcija predstavlja niz postupaka koji se sprovode sa ciljem da se uništi najveći broj patogenih i drugih mikroorganizama. Postupak dezinfekcije uvek se vrši u spoljnjoj sredini.

Treba znati da se dezinfekcijom ne uništavaju sve grupe mikroorganizama (sterilizacijom se uništavaju sve) već deluje samo na one grupe koje stručna lica koja obavljaju dezinfekciju ciljano deluju.

U svakodnevnom životu primenjujemo sredstva za dezinfekciju koje možemo svrstati u preventivne mere, kako ne bi došlo do zaraza, bolesti i kontaminacije hrane. Najčešće se dezinfikuju predmeti koji se koriste u prehrambenoj industriji, zdravstvu, obrazovnim ustanovama ili javnom prevozu.

Kada se bolest pojavi, govorimo o tekućoj dezinfekciji i tada se pristupa ciljanom delovanju na mikroorganizme, najčešće hemijskim putem, sredstvima koje nazivamo dezinficijensi.

Završnoj dezinfekciji se pristupa kada se bolest završi.

U idealnim uslovima, dezinficijensi imaju jako baktericidno i virucidno dejstvo, brzo dejstvo, otporni su na spoljašnje uslove, nemaju neprijatne mirise, ekološki su prihvatljivi i ne utiču štetno na površinu na koju se nanosi. Podrazumeva se da ne postoji nikakva štetnost ni na ljude, ni na životinje.

Međutim, skoro svi dezinficensi su, u majoj ili većoj meri, potencijalno štetni za ljude i životinje. Stoga, njima mora upravljati stručno osoblje, po Propisima i Zakonima.

Tocsiqum nudi usluge dezinfekcije medicinskih ustanova

U medicinskim ustanovama je najbitnije sprečiti pojavu zaraza i bolesti i rešiti problem kada nastane, kako bi se sačuvalo zdravlje pacijenata i zaposlenih. Tocsiqum nudi profesionalne usluge dezinfekcije medicinskih prostorija koje obavljaju i kontrolišu stručna lica.

Tocsiqum vrši usluge dezinfekcije u prehrambenoj industriji

Veoma je bitno da se u prehrambenoj industriji obezbedi sredina bez mikroorganizama. Stoga, Tocsiqum nudi usluge dezinfekcije prostorija poput pekara, mesara, mlinova i mesara, sa ciljem da mikroorganizmi ne dođu u kontakt sa hranom.

Tocsiqum vrši usluge dezinfekcije uslužnih objekata

Takođe, i u uslužnim objektima u kojima virusi i bakterije mogu doći u kontakt sa hranom, Tocsiqum nudi usluge dezinfekcije. Bitno je obezbediti zdravu i čistu sredinu i u restoranima, prodavnicama, kafićima.

Tocsiqum nudi usluge dezinfekcije obrazovnih ustanova

Veoma je bitno da u prostorijama u kojima borave deca ne dođe do širenja bolesti uzrokovanih virusima i bakterijama. Stoga je idealno rešenje da se školske prostorije redovno dezinfikuju.

Tocsiqum nudi usluge dezinfekcije poslovnih prostora

Dezinfekcija poslovnog protora je neophodna, naročito u kolektivima sa mnogo zaposlenih. Profesionalne usluge dezinfekcije će vam omogućiti da i u velikim firmama ne dođe do bolesti uzrokovanih virusima ili drugim mikroorganizmima, kao i uspešno sprečavanje daljeg širenja istih. Uklanjanje mikroorganizama iz poslovnih prostorija znači zdravu sredinu za rad.

Iz prostorija u kojima se vrši dezinfekcija treba ukloniti hranu, životinje i ljude. Idealno je raspremiti radni prostor. Osobe koje vrše dezinfekciju nose zaštitna odela i maske, kao i zaštitne (najčešće gumene) čizme.

Pre dezinfekcije bi bilo dobro očistiti i oprati predmete i površine kako bi se uklonio jedan deo mikroorganizama, ali i nečistoće koje mogu ometati delovanje dezinficijensa.

Za svakodnevnu dezinfekciju treba korstiti sapune i sredstva za čišćenje ruku, etil alkohol i druga sredstva za površine, kao i dezinfekciona sredstva za podove. Posebnu pažnju treba obratiti u školama, bolnicama, fabrikama za preradu hrane, restoranima, pekarama, mesarama, ali i na farmama i u prevoznim sredstvima za životinje i javnom prevozu za ljude.

Potrebna Vam je dezinfekcija objekta? Molimo Vas da popunite online zahtev za ponudu!