Tri osnovne stvari koje treba da znate o dezinsekciji i deratizaciji

Dezinsekcija i deratizacija

Kada nam se u stanu ili poslovnom prostoru pojave bubašvabe, buba ruse, mravi ili slični neprijatni gosti poput miševa, onda naravno da odmah krećemo u potragu za efikasnim rešenjima.

Naravno, pitanje je šta je efikasno rešenje.

Ukoliko nema mnogo buba, odnosno ukoliko shvatimo da su se tek pojavile i da ranije nikada nismo imali probleme sa njima, onda će možda i neko sredstvo da pomogne.

Međutim, to je uvek kratkotrajno rešenje i ne baš tako zdravo.

Zato treba porazmisliti o dezinsekciji i deratizaciji.

Naime, ovaj proces zapravo predstavlja skup nekih različitih mera koje imaju za cilj da unište ili eventualno smanje prisustvo svih tih neželjenih gostiju u vašoj kući, stanu ili poslovnom prostoru.

DEZINSEKCIJA – ZA INSEKTE, DERATIZACIJA – ZA GLODARE

Dakle, kada se u vašem stanu, domu, kući ili okućnici, dvorištu ili u bilo kojem drugom prostoru pojave bubašvabe, mravi, bubaruse ili neke slične bubice, onda je vreme za dezinsekciju.

Dakle, taj problem vrlo lako može da se reši dezinsekcijom, međutim, ne treba da čekate mnogo i ne treba sigurno da čekate godinama, već treba odmah da reagujete.

Sa druge strane ukoliko imate problem sa glodarima, koji mogu da budu i te kako opasniji, zato što znamo kakve sve bolesti glodari mogu da prenesu, onda vam je potrebna deratizacija.

Kod deratizacije je to malo komplikovanije i mora se voditi računa, zato što neke mere koje se primenjuju mogu da štete i ljudima i ostalim životinjama.

Zato treba preduzeti skup nekih mera kada je deratizacija u pitanju.

KOLIKO TRAJE PROCES DEZINSEKCIJE I DERATIZACIJE

Kada stručna osoba dođe kod vas da vam uradi dezinsekciju, to zavisi od veličine objekta.

Ali, podsetimo da je to proces koji jako kratko kraje, jer je uglavnom prskanje određenih delova vašeg prostora.

Posebno ako su u pitanju buba ruse i buba švabe.

Dakle, to je onda mnogo jednostavnije, samo je potrebno naprskati određena mesta, posebno kuhinju i kupatilo gde se obično i javljaju ovi insekti.

Deratizacija je malo komplikovanija i kao što smo prethodno rekli potrebno je odabrati meru.

Da li će to biti u pitanju najjači otrovi, ili oni malo blaži, koji neće uticati na druge.

Ili će to biti neka sredstva koja će da odbiju glodare ili će na primer to biti sredstva koja će sprečiti razmnožavanje glodara, odnosno izazvaće im sterilitet.

Od svega toga zavisi i koliko će trajati proces deratizacije i od toga zavisi da li će se ponavljati.

DA LI DEZINSEKCIJA I DERATIZACIJA UTIČU NA ZDRAVLJE ČOVEKA?

Kada se vrši dezinsekcija uglavnom su to preparati koji ne mogu da štete ljudima.

Firma Tocsiqum o tome se posebno vodi računa zato što se dezinsekcija sprovodi unutar prostorija u kojima živimo, spavamo, radimo i jednostavno, bilo bi i te kako rizično da to budu neka otrovna jedinjenja.

Kada govorimo o deratizaciji, spomenuli smo da u obzir dolaze i neki otrovi, koji mogu da naštete ljudima i životinjama, tako da tu treba biti jako obazriv i svakako treba se konsultovati sa stručnjacima in naše kompanije, koji će vam pomoći da sve to obavite na pravi način i da rešite problem.