Šta je dezodoracija?

dezodoracija

Kako bi se uspešno uklonili neprijatni mirisi koji su nastali prilikom procesa dekompozicije organskih materija sprovodi se tretman dezodoracije koji ih otklanja sa velikom sigurnošću.

Sam proces se obavlja uz korišćenje preparata koji sadrže mikroorganizme (nepatogene), a nanose se ručnim ili motornim prskalicama na određene površine.

Prostor čvrstih deponija jeste mesto gde se najčešće sprovodi proces dezodoracije, ali moguće ga je realizovati i u prostorijama koje su namenjene za preradu hrane, kao i u specijalizovanim vozilima namenjenim za uklanjanje komunalnog otpada.

Sam tretman dezodoracije se sprovodi i ukoliko klijent želi da ukloni ostatke preminulih životinja, ali i prilikom uklanjanja otpadaka nastalog nakon proizvodnje voćnih sokova.

Kako funkcioniše dezodoracija?

Proces dezodoracije se realizuje kroz upotrebu preparata koji sadrže nepatogene mikroorganizme, koji se sa druge strane nanose na prostor ili porvršinu korišćenjem ručnih ili motornih prskalica.

Nakon tretiranja površine na ovaj način, svi neprijatni mirisi biće uklonjeni (ukoliko se postupak dezodoracije sprovodi na deponijama).

S obzirom na to da se sam proces sprovodi i prilikom uklanjanja neprijatnih mirisa iz prostorija predviđenih za preradu hrane, u ribarnicama, štalama ali i vozilima koja su namenjena za prevoz komunalnog otpada – cilj je isti – uklanjanje neprijatnih mirisa sa sigurnim rezultatom.

Neprijatni mirisi mogu dolaziti i iz septičkih jama, ali i nakon ostataka uginulih životinja kao i kod prerade voćnih sokova – te je i u ovakvim situacijama postupak dezodoracije jedna od najpreporučljivijih metoda.

Sigurno otklanjanje neprijatnih mirisa dezodoracijom

Neprijatni mirisi mogu stvarati probleme bilo u poslovnom ili privatnom okruženju.

Naši klijenti se odlučuju za ovaj postupak u slučaju neprijatnih mirisa ustanovljenih u ribarnicama, štalama, vozilima namenjenim za prevoz komunalnog otpada, septičkim jamama, ali i nakon uginulih životinja i njihovih prirodnih ostataka.

Da li je dezodoracija samo za deponije?

Svakako se ovim postupkom uklanjaju neugodni i neprijatni mirisi na deponijama sa krutim otpadom, ali na osnovu primera iz prakse – proces dezodoracije je moguće primeniti u svakodnevnim životnim i poslovnim okolnostima.

Klijenti koji drže ugostiteljske objekte, ali i one namenjene za promet i proizvodnju hrane kao i svi ostali drugi objekti namenjeni poslovnim i industrijskim granama poslovanja.

Takođe, dezodoracija se radi i u javnom prevozu, stambenim zgradama i svim vidovima javnih površina.

Prilkom realizacije dezodoracije koriste se savremeni biološki proizvodi, a na taj način se na odabrane mikroorganizme deluje uspešno čak i na stotine puta brže nego nekim drugim metodama.

Prilikom korišćenja savremenih bioloških proizvoda za razgradnju organskog materijala, proces dezodorizacije će uspešno otkloniti neugodne mirise u svakom životnom, random i bilo kom drugom prostoru odnosno površini.

U pitanju je koncetrirana tečnost sa mešavinama širokog spektra i to iz prirode selektovanih mikroba čija je osnova da utklone neugodne mirise.

Da li je bezbedna dezodoracija?

A obzirom na to da se prilikom samog procesa koriste najsavremeniji biološki proizvodi, stručnom timu koji sprovodi dezodoraciju omogućeno je da na mikroorganizme deluje uspešno kako bi se otklonili neprijatni mirisi.

Prilikom same metode koriste se proizvodi namenjeni razgradnji organskog materijala, a reč je o koncetrovanoj tečnosti koja je mešavina sektovanih mikroba iz prirode uz kombinaciju ostalih kako bi se uklonili neprijatni mirisi.

S obzirom na to da su svi proizvodi koji se koriste prilikom ovog procesa ekološki, ne postoji bojazan za ljude i životinje.

Dakle dezodoracija je bezbedna, nije otrovna ni za ljude ni za životinje.

Šta se tačno postiže dezodoracijom?

Ukoliko se odlučite za tretiranje površina ili prostorija metodom dezodoracije budite sigurni da ćete ukloniti neprijatne mirise koji su nastali prilikom dekompenzacije organskih materijala.

Prilikom samog tretiranja dezodoracije biće korišćeni preparati koji koriste nepatogene mikroorganizme, a stručna lica će površine tretirati korišćenjem ručnih ili motornih prkalica.

Kome je namenjena dezodoracija?

S obzirom na široki opseg površina i prostora u kojima mogu da se pojave neprijatni mirisi, sam proces je moguće sprovoditi na različitim mestima.

Takođe, nema bojazni od neželjenih efekata ili eventualnog trovanja s obzirom na to da se koriste biološki proizvodi, provereni koji nisu štetni ni za ljude ni za životinje.

Ukoliko su neprijatni mirisi zastupljeni bilo u vašem privatnom ili poslovnom okruženju, metoda kojom ćete se uspešno njih rešiti je dostupna i vama.

Koliko je uspešna dezodoracija?

S obzirom da se kroz dezodorizaciju koriste savremeni biološki proizvodi, omogućeno je da se na odabrane mikroorganizme deluje stimularno.

Na ovaj način, korišćenjem ove metode, biće ubrzani prirodni procesi biorazgradnje, te će i neprijatni mirisi biti otklonjeni uspešno.

Ne brinite kada je reč o dezodoraciji jer se ona sprovodi korišćenjem savremenih bioloških proizvoda koji su namenjeni za razgradnju organskog materijala, reč je o koncetrovanoj tečnosti koja je namenjena za uklanjanje neprijatnih mirisa a pritom nije otrovna ni za ljude ni za životinje.