Kako se zaštititi od Korona virusa?

zastita od korona virusa

Ceo svet se bori sa pandemijom virusa korona, a preporuka lekara svim građanima jeste da se od ove bolesti pre svega bore redovnom dezinfekcijom ali i samoizolacijom ukoliko za to postoji opravdana potreba.

U mnogim situacijama ukoliko želimo da budemo sigurni od korone u našem domaćinstvu, običan sapun i topla voda nisu dovoljni te je potrebno da se sve površine detaljno dezinfikuju s obzirom na to da virus može biti bukvalno na svakom predmetu u našem domaćinstvu.

Najbolja zaštita od virusa korona svakako je detaljno pranje ruku, izbegavanje dodirivanja lica, smanjenje društvene aktivnosti ali i redovna i detaljna dezinfekcija.

Dezinfekcija je sigurna zaštita od Korona virusa

Zbog situacije i novih mera koje su na snazi, ali i na osnovu preporuke Svetske zdravstvene organizacije i zvaničnika u našoj zemlji, dezinfekcija je metoda kojom se možete zaštiti od Korona virusa.

Dezinfekcija podrazumeva da stručna ekipa preuzme niz postupaka kako bi se uništio najveći broj patogenih i drugih mikroorganizama.

Pošto se bolest već pojavila radi se takozvana tekuća dezinfekcija, a sve sa ciljem delovanja na mikroorganizme kako oni ne bi doneli dodatno oboljevanje i štetu po ukućane.

Ovo je svakako metoda kojom ćete biti sigurni i bezbedni u svom domu jer ćete na taj način sprečiti pojavu zaraze i bolesti.

Obratite se našoj stručnoj ekipi Tocsiqum koja će izvršiti dezinfekciju, a  najbitnije je da se dezinfikuju svi predmeti kako bi se uništili mikroorganizmi.

Da li je dezinfekcija potrebna kako bi se zaštitili od Korone?

Ono što nas je naučila pandemija trenutnog virusa korona, svakako jeste to da je dezinfekcija jako bitna i to ne samo u privatnom već i u poslovnom prostoru.

Ukoliko želite da zaštitite svoje ukućane od virusa Korona, ili želite da vaši klijenti koji posećuju poslovni prostor budu bezbedni a ujedno i vaši zaposleni – potrebno je izvršiti adekvatnu dezinfekciju.

Nivo bezbednosti i sigurnosti potrebno je podići na viši nivo, s obzirom na to da pandemija virusa Korona i dalje traje, a brojke obolelih i preminulih i dalje su prisutne u našim medijima.

Kako dezinfekcija štiti od Korone?

Bilo da se odlučite za dezinfekciju privatnog ili poslovnog prostora, budite sigurni da ćete na ovaj način smanjiti broj patogenih mikroorganizama koji su prisutni na gotovo svim predmetima.

Bez obzira koliko vodimo računa o ličnoj zaštiti (nošenjem maske, rukavica ili korišćenjem nekih dezinfikacionih sredstava za ruke) predmeti koji nas okružuju u stanu, kući, kancelariji, magacinu i sličnim prostorima su potencijalni prenosioci patogenih organizama.

Dezinfekcijom ćete biti sigurni da su eliminisani svi vegetativni oblici patogenih mikroorganizama.

Oni će biti eliminisani do onog nivoa koji se smatra bezbednim za vaše zdravlje.

Na ovaj način bićete sigurni da ste bezbedni od Korone, a time i sačuvali svoje zdravlje.

Šta dobijate dezinfekcijom?

U borbi protiv Kovida bitna je dezinfekcija, a ukoliko se odlučite za stručni tim, bićete sigurni da ste učinili sve u cilju uništenja mikroorgnizama koji se nalaze na brojnim predmetima bilo u domaćinstvu ili poslovnom prostoru.

Na ovaj način bićete sigurni da ste sprečili širenje virusa Korona u vašem domaćinstvu, ali je jako bitno da redovno dezinfikujete svoj prostor kako ne bi došlo do novih oboljevanja.

S obzirom na to da je COVID-19  novi virus povezan sa istom porodicom virusa kao što su teški akutni respiratorni sindrom (SARS) i neke vrste prehlada, a u ovim slučajevima dezinfekcija je bila jako uspešna.

U kojim situacijama je potrebna dezinfekcija?

Bukvalno svakodnevno nam preti opasnost od Korona virusa, jer nam trenutna situacija pokazuje kako smo svi ugroženi bez obzira da li spadamo u takozvanu rizičnu kategoriju ili ne.

Preporuka lekara svakako jeste da se češće i duže peru ruke, koriste sredstva za dezinfekciju, ali i ograniče aktivnosti van kuće.

Iako je to u mnogim situacijama nemoguće, ograničiti sve aktivnosti pre svega zbog posla i drugih obaveza – potrebno je posebnu pažnju obratiti na dezinfekciju.

Bitno je da prostor u kojem provodite vreme (bilo da je to kuća, stan ili poslovni prostor) bude dezinfikovan kako biste se zaštitili od pomenutog Korona virusa.

Šta da radim da ne dobijem koronu?

Pitanje je koje se veoma često čuje, a pre svega je bitno da budemo oprezni.

Da redovno koristimo sredstva za dezinfekciju, ali i da čuvamo sebe i druge oko sebe.

Nebitno je da li ste primili vakcinu ili ne, svakako iako ste možda vi zaštićeni ljudi oko vas nisu i lako možete nekome preneti virus.

Redovna dezinfekcija vam u velikoj meri može pomoći da zaštitite sebe, svoju porodicu, ali i svoje poslovne partnere.

Ukoliko želite da budete sigurni kako na poslu tako i u svom domu, potrebno je izvršiti detaljnu dezinfekciju sa profesionalcima koji će ceo proces obaviti na siguran i bezbedan način.