Dezinsekcija staračkih domova

dezinfekcija-starackih-domova

Za sve one koji nisu u mogućnosti da pruže brigu najstarijim članovima svoje porodice, dom za stare je odlična opcija.

Sve više se i kod naših starijih članova društva rađa potreba za ovakvim smeštajnim jedinicama, s obzirom na to da mnoge porodice (usled užurbanog načina života) i nemaju vremena da vode adekvatnu brigu o svojim dragim članovima porodica.

Iako svaki Dom za stare pruža celodnevnu brigu, počev od pomoći prilikom svakodnevnih obaveza (lična higijena) pa do medicinske pomoći od strane stručnog osoblja.

Međutim, sve ovo je jako bitno za funkcionisanje samog Doma za stare, ali da bi se korisnici staračkih domova osećali sigurnim i bezbednim svakoj od ovih ustanova potrebna je redovna dezinsekcija.

Šta podrazumeva dezinsekcija staračkih domova?

Kako bi Dom za stare bio ispravan izbor, profesionalna medicinska nega, adekvatna ishrana, celodnevna briga je ono što je svakako bitan faktor – ali je i higijena, odnosno sprečavanje širenje zaraznih bolesti, njihovo suzbijenja u daljem širenju ono što svaka uprava Doma za stare mora da brine i pridaje ogromnu pažnju.

Dezinsekcija je skup mera čiji je cilj upravo da se spreče zarazne bolesti, ali i da se one šire, a sprovode se u svim Domovima za stare koji podležu sanitarnom nadzoru.

Kako da pripremite vaš starački dom za dezinsekciju?

Jasno nam je da o svojim korisnicima brinete i što se tiče same ishrane, verujemo da su tu različite namirnice i zbog toga je jako bitno da pre procesa obavljanja dezinsekcije zaštitite sve namirnice od potencijalnog zagađenja, a što se tiče mirisa ne brinite jer će naš stručni tim prilikom samog procesa dezinfekcije primenjivati pesticide koji ne ostavljaju mirise.

Rečenica, dve o dezinsekciji

Dezinsekcija odnosno suzbijanje insekata predstavlja skup različitih mera koje se preventivno ali i kada je problem već zahvaćen preduzimaju, kako bi se smanjila populacija štetnih insekata.

Nakon dezinsekcije bićete sigurni da će njihov ulazak u Dom za stare biti sprečen, ali da će i zadržavanje na površinama, u prostorijama ili uopšteno celokupnom objektu biti zaustavljeno.

Zbog čega je bitna dezinsekcija u Domu za stare?

Higijena koja bi trebalo da bude primarna u svakom staračkom domu upravo se postiže ukoliko dođe do suzbijanja različitih vrsta insekata.

Dezinsekcija bolnica i ostalih medicinskih ustanova (u koje spadaju i domovi za stara lica) je obavezna stavka.

Insekti su prenosioci zaraznih ali i krvnih parazitskih bolesti, a ukoliko je suzbijanje uspešno i obavljeno od strane kompetentnih i stručnih službi biće sprečena šteta koju mogu da izazovu insekti i to pre svega prenošenjem određenih bolesti.

Prilikom dezinsekcije jako je bitno na vreme reagovati, jer se samo tako broj insekata može smanjiti, a ujedno i sprečiti mnoge zarazne i parazitske bolesti korisnika usluga staračkog doma.

Bezbedna i sigurna dezinsekcija domova za stara lica

Preparati koje koristimo pogodni su za zatvorene prostore i javnu higijenu u njima jer pre svega nemaju štetno dejstvo za ljude, ne izazivaju alergije niti bilo koje druge negativne reakcije.

Takođe, sva sredstva koja koristimo u dezinsekciji staračkih domova poseduju sve potrebne dozvole koje nalaže Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao i nadležno Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Agencija za hemikalije i njihovu upotrebu.

Garantujemo biološki minimum u Domu za stare

Dezinsekcija nema svoju svrhu ukoliko ne bude realizovana do biološkog minimuma, kako bi veliki broj insekata koji su štetni bio suzbijen.

Ova borba predstavlja dovođenje insekata u staračkom domu do biološkog minimuma, te će biti otklonjene sve sumnje za prenos teških bolesti zbog pojave raznih vrsta insekata.

Bilo da je reč o komarcima, bubašvabama, stršljenima, osama ili buba rusima naša stručna služba će suzbiti sve vrste ovih insekata koji mogu biti štetni za vaše korisnike i kao prenosioci teških bolesi.

Kada je pravo vreme za dezinsekciju domova za stare?

Ukoliko ste u vašim prostorijama primetili makar jednu ili više bubašvaba, mrava ili nekih drugih insekata znajte da je pravo vreme za dezinsekciju.

Dezinsekciju ne treba odlagati, već reagovati na vreme.

Problem na početku se najbolje rešava i zbog toga odlaganje uz rečenicu „možemo to i sutra“ ili „sada i nije baš pravo vreme“ nije pogodno za bezbednost i zdravlje korisnika usluga u vašem Domu za stare.

Koliko traje dezinsekcija staračkog doma?

Ne brinite, ovo nije dugotrajan proces koji traje danima, nedeljima, mesecima…

Stručna služba u našem timu će realizovati dezinsekciju, u najkraćem mogućem roku, naravno zavisno od veličine samog objekta ali i stepena potrebne dezinsekcije.

Određena mesta, odnosno prostorije poput onih gde se priprema hrana ili kupatilo biće naprskane sredstvima koje će sve insekte, prenosioce mnogih zaraznih bolesti, istrebiti do biološkog minumuma.

Bezbednost korisnika usluga  i zaposlenih u staračkom domu je na prvom mestu

Jako nam je bitna bezbednost pre svega naših zaposlenih ali i klijenata, te u postupku dezinsekcije naša kompanija Tocsiqum koristi preparati koji nisu štetni ni za ljudsko ali ni životinjsko zdravlje.

Verujemo da je i vama sigurnost najbitnija, te ne brinite jer ćete uz skup svih ovih nabrojanih mera u samom tekstu (kako bioloških tako i hemijskih) vi kao odgovorno lice preuzeti sve potrebne mere za suzbijanje insekata.

Na taj način ćete biti sigurni da su vaši korisnici, ali i zaposleni bezbedni kada je reč o prenosu zaraznih bolesti, ali i mnogobrojnih alergijskih reakcija koje izazivaju insekti.