Dezinfekcija i dezinsekcija dečijih igraonica

dezinfekcija decijih igraonica

Detinjstvo, jedan je od najvrednijih delova putovanja koje se život zove.

Ukoliko su dani ispunjeni igrom, druženjem, osmesima dece utoliko je ovo putovanje još lepše.

Deca prosto obožavaju da se igraju u zatvorenim igraonicama, one su omiljeni prostor kako za igru, tako i za proslavu dečijeg rođendana ali i relaksaciju roditelja.

Verovatno ste vi kao vlasnik dečije igranice svesni svih prednosti koje vaš objekat pruža, ali i obaveza koje vi kao objekat morate ispuniti.

S obzirom na to da se radi sa decom bezbednost je najbitnija, zdravlje vaših gostiju ali i zaposlenih je nešto na šta je potrebno obratiti posebnu pažnju.

Jedna od osnovnih stvari koje svaka dečija igranica treba da radi jeste dezinfekcija i dezinsekcija, pre svega zbog zdravlja i sigurnosti gostiju i zaposlenih, ali i samog imidža i uspeha u poslu.

Šta podrazumeva dezinfekcija dečijih igraonica?

Ovo predstavlja metodu iz niza različitih postupaka kojom se uspešno uništavaju mikroorganizmi.

Oni se fizičkim putem uklanjaju, dok se hemijskim putem ubijaju.

Dezinfekcijom nije uvek potrebno uništiti prisutne mikroroganizme, ali je bitno redukovati ih na određeni broj koji ne predstavlja rizik po zdravlje.

Kako bi dezinfekcija bila uspešna potrebno je da osobe koje vrše ovu metodu poznaju biološku osobinu mikroorganizama, ali i njihovih takozvanih “slabih tačaka” kako bi se napravio miks dezinfekcionih sredstava i tehnike.

Zbog čega je neophodna dezinfekcija dečijih igraonica?

Svakako je dezinfekcija bitna za dečije igraonice, ali je i neophodna zarad očuvanja zdravlja, jer se upravo redovno izvršenom dezinfekcijom smanjuje rizik za nastanak ali i najbitnije širenje zaraznih bolesti.

Kada govorimo o zaraznim bolestima lako može doći do kvarenja hrane pa i trovanja ali i do raznih medicinskih infekcija i zaraza.

Rizik od zaraznih bolesti svakako postoji u prostorijama zatvorenog tipa sa dosta ljudi, kao što je igraonica te je i sama metoda dezinfekcije ključni deo poslovne politike svake dečije igranice kako bi se sprečile i kontrolisale infekcije, ali i kako ne bi došlo do zaraznih bolesti.

Jako je bitno da ovaj proces poverite firmi koja ima dugogodišnje isksutvo jer upravno razni faktori mogu uticati na efikasnost dezinfekcije kao što je vreme delovanja, broj i vrsta mikroorganizama, pH medijum, prisustvo organskih materijala, temperature…

Šta je dezinsekcija i zbog čega je ona bitna kod dečijih igraonica?

Suzbijanje svih vrsta insekata od bubašvaba, osa, komaraca, krpelja, buba rusa…naziva se dezinsekcija.

Komarci takođe prave svima nama velike probleme, iako gradske vlasti prskaju protiv komaraca, to na većini mesta nije dovoljno da se rešimo tih upornih insekata, pa je dezinsekcija komaraca veoma bitna.

Ukoliko ne želite da u prostoru vaše dečije igraonice gosti ili zaposleni uoče pojavu bubašvaba, mrava, buba rusa i sličnih insekata, potrebno je da na vreme reagujete i izvršite dezinsekciju.

Sredstva koja se nalaze u prodaji mogu trenutno, kratkoročno da pomognu ali s obzirom na to da svoj brend gradite zadovoljnim korisnicima verujemo da ne gledate samo trenutno rešenje problema.

Bitna stavka je i što ova metoda raznim sredstvima koja se mogu pronaći na našem tržištu nisu zdrava ni za ljude ni za životinje.

Zbog čega je bitna dezinsekcija u dečijoj igraonici?

Verovatno i vi sami znate odgovor ukoliko ste pročitali prethodni pasus.

S obzirom na to da se ovom metodom suzbijaju različite vrste insekata, jasno vam je da iz higijenskih razloga ovo je bitna stavka u vašem poslovanju.

Insekti su i prenosioci zaraznih bolesti, te ukoliko postoje u dečijoj igraonici lako može doći do zaraze, ali i do oboljevanja zaposlenih.

Na prvom mestu svakako je zdravlje, ali i sigurnost i higijena gostiju vašeg objekta.

Dezinsekcijom ćete biti sigurni da ste, uz skup različitih preduzetih mera, učinili sve kako bi se štetni insekti sveli na minimum, a bićete sigurni i da oni neće ulazizi niti se zadržavati na površinama i u prostorijama dečije igraonice.

Da li su dezinfekcija i dezinsekcija bezbedne za dečije igraonice?

Za razliku od preparata koji su štetni kako za životinje tako i za ljude, a govorimo o preparatima za dezinfekciju koji se mogu kupiti u nekoj od poljoprivrednih apoteka, ukoliko se odlučite za našu kompaniju Tocsiqum možete biti poptuno bezbedni.

Prilikom obe metode koriste se isključivo preparati koji ne mogu da štete ljudima, što je vama najbitnije jer je prostor namenjen od najmlađih do najstarijih.

Ne brinite neće biti toksina koji mogu da utiču na zdravlje vaših korisnika i zaposlenih.

Kako se realizuju ove metode u dečijim igraonicama?

Prilikom dezinfekcije potrebno je obratiti pažnju na vreme i uslove samog delovanja, i onda razlikujemo onu koja je preventivna, tekuća ili završna.

Prva kategorija (preventivna) podrazumeva uništavanje mikroorganizama koji mogu svoje mesto pronaći na brojnim predmetima u dečijoj igraonici, ili nakon rođendana i proslava od kvara životnih namirnica.

Kada se pojave bolesti tada se realizuje tekuća dezinfekcija koja se realizuje tokom trajanja bolesti, sve dok ona ne prestane.

Za dezinsekciju takođe je bitna preventiva jer ne samo iz estetskih razloga, već i ukoliko želite da sprečite nastanak problema, odnosno naseljavanje insekata u dečijoj igranici, a sa njim i širenje raznih zaraza – reagujte na vreme.